98

Gecenlerde yine dusunce hoppodileri yasarken farkettimdi: Bilincaltimda en cok yer eden yilin 1998 oldugu...
12yasinda, estetikten cok rahatligi onemseyen ergenlik girisime rastlar bu nadide yil.Saclar 3numara, giysiler sportif-bugsbunyden lcwaikikiye gecis periyodu.Cocukluk cevikliginin hala devam ettigi, ayaklari acarak kapiya tirmanabildigim son yillar sanirsam.
Bu yila dair hatirladigim en onemli hadise, 98Fransa Dunya Kupasidir.Yazlikta, tatli bir meltem esliginde garip maclar, garip tatlar. Ronaldonun, Fransanin gaz oldugu seneler.Mac sonralari cips artiklarini temizlemece, etraftan gelen takir tukur okey karma sesleri...
Dunya Kupasiyla beraber kucakkucaga gelen baska bir akim daha vardir.Latin firtinasi; Ricky Martin, Shakira, Jennifer Lopez, Marc Anthony... Bianda turediler kimse birsey anlayamadi. Shakira - Ojos Asi suanda dinledigimde bile kazandibimsi tatlar uyandirir bende.Hulyavsarin RickyMartin'in gotunu ellemesi de ayni sene midir, bilmem.
Ayni zamanda Pringles'in market raflarinda ilk kez boy gosterdigi yildir 98.Cocukluktan beri cheetos gibi boktan cipslerle kandirilan korpe bunyelere, cennet meyvesi yemis hissi veren pringles, ozamanlar o yastaki cocuklar icin altin kadar degerlidir.Hala daha pringles aldigimda buaksam 7 tane yiyim, gerisi yarina kalsin yada gizli yiyim, kimse gormesin triplerine girerim, aliskanlik iste.
O yastaki beyinlerin en genis zaman tabanli oyalayicisi olan pc oyunlari da benim aklimda yer etmisti tabiki.O zamanlar deli gibi fifa 98 ve Civilization2 oynadigimi hatrlarim.Bebeto'yla orta sahayi gecer gecmez vurursan gol olur.Ruslari sec, deli gibi sehir kur,sonra asker bas, tamam dunya senin.
Ha bide Shitbug Gamze vardi, onu da unutamam. (:

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler