95 sonrasi doganlar icin 90larda yasama kilavuzu-I

  1. Ingilizce terimlerle, dejenerasyona ugramis kelimelerle, yansima efektleriyle iletisim kurmak sizi cool yapmaz, daha turkce konusun.Dukkanlardaki dipfiriz, kaset calar, merserize triko, atari gibi terimlerle irkilmeyin, adapte olun.
  2. Yabanci muzikten ziyade, turkce muzik daha revastadir.Sarki sozlerinin muzikle uyumsuzlugu, sarki sozlerinin tek basina senkronize olmayip daha ziyade tombalada birinci cinko yapanin sevinci esnasinda soyledigi ani ve histerik sozler niteligi tasimasi goz ardi edilmelidir.
  3. Televizyondaki kanal azligini tv showlarinin dengesizligi ve dumur hikayeli diziler dengelemekle kalmayip, birsure sonra sizi hic olmadigi kadar bagimlisi yapabilir, akilli olun.
  4. Bilye yuvarlamadaki yeteneginiz ve erik agacina dalabilme kapasiteniz, level 67 Archmage karakter sahibi olmaktan daha buyuk saygi uyandirir.
  5. Nesquik, Capri Sun, Milka gofret az sayidaki ithal aperatif yiyecek-icecek kapsaminin onculeridir.Bu durum sizde kisitlanma etkisi,tatminsizlik ve goblin yumurtasini ozleyen sefil Uruk-hai velet psikolojisi yaratabilir. Corn flakes, apple pie, cheese cake icin beklemeniz gereklidir.
  6. Hamburger pizzadan daha revastadir.
  7. Kokulu silgi ilkokuladaki kizlari, walkman ortaokuldaki kizlari, yirtik blucin lisedeki kizlari tavlamaniz icin yardimciniz olabilir.
  8. Saclarinizi daginik birakmak, cekicilikten cok pis adam imaji yaratabilir.Geriye yatirip bilimum yapistirici ajanlarla parlak bir butunluk yakalamaktan cekinmeyin.
  9. Atari salonlarina gerekli ozeni ve saygiyi gosterin.Sensible Soccer, Kickoff gibi oyunlardan yeterince nasibinizi alin ve piksel azliginin tadini cikarin.
  10. Cay bahcesi ve kahvehane kavramlari; hem aile hem de arkadaslar arasinda itibarli olan, sik kullanilan, toplumsal kaynasmayi ve bireysel gelisimi korukleyen, multifonksiyonel olarak hayati ogreten mekanlar anlamina gelir.
  11. Sergen Yalcinin gobeksiz oldugu, Takoz Recep gibi bir sahaici terminatorunun oldugu, Hakan Sukurun daha cok Saban olarak anildigi, Uchenin anlamsiz birsekilde cok unlu oldugu bir donemdir.
  12. Algida dondurma satislarinin dominantliktan uzak ve kulah dondurmayla dengeli bir pazar payina sahip oldugu, guzide algida cesitlerinin teyzelerin kulah dondurma aliskanligini kiramadigi gozlenir.
  13. Arabalarin hiz gostergesi, konfor ve guvenliginden daha onemlidir.
  14. Ip atlama, saklambac, yag satarim bal satarim, senkronize el cirpmaca, tas-kagit-makas, evcilik-doktorculuk-banadokunmayanyilanbinyasasincilik o zamanin guzide unisex cocuk oyunlari arasindadir, guvenle oynayabilirsiniz.
  15. Leblebi tozunun muptelasi olmanin, damaga yapismasi, curuge egilim yaratmasi ve kilo problemi gibi yan etkileri oldugu bilinmektedir.
  16. Dini bayramlar, milli bayramlar tatil olarak nitelendirilmekten ziyade, ozel heyecan duyulasi ciddiye alinan zamanlardir, hakkini verin.
  17. Converse giymenin bir esprisi yoktur, cunku yaygin degildir.
  18. Plastik top alirken asiriliklara kacilmamalidir.3katli ile 7 katli arasinda patlama zamani-dayaniklilik seviyesi acisindan pek fark olmadigi bilinmekte ve bosu bosuna fazladan para verilmemesi onerilmektedir.
  19. Mantar tabancalar dikkatli kullanilmali, fiseklerle yapilan eglencelerde etkin korunma icin en az 180-200cm mesafe uzakta ve fisekle 135derece yapacak sekilde durulmalidir.
  20. Radyasyondan kosarak uzaklasamazsiniz.
  21. Amerikan trasi eger eski berberlerin uyguladigi kisa favori politikasi ile kombine edilirse muthis etkili olur, hayatta birkez de olsa denenmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler