"Sigara icmem ama nargileye dayanamam!" modeli

Bir insanin sigara icmeme nedenlerinden bazilarinin sunlar olmasi olasidir:
1-"Bilincli birey" rolundeki kisi, sigaranin icindeki binbir cesit zehri kendi vucuduna almaya razi olmamaktadir ve bu yonde yapilan baskilara,israrlara herzaman icin tibbi dayanaklarla karsilik vermektedir.
2-Sigaranin dumani kisinin gozlerinin yasarmasina, nefesinin daralmasina ve mental olarak rahatsizlik duymasina sebep olmaktadir, o anda tek yapmak istedigi o ortamdan uzaklasmaktir.
3-Dogru duzgun maddi geliri olmayan insanlarin birsekilde mecbur kaldiklari icin icmedikleri de dusunulebilir. (Para olmayinca kagida siyah cay saran hayvanlar bu gruba dahil degildir.)

Bir insanin sigara icmeyip de nargile icme nedenlerinden bazilarinin sunlar olmasi olasidir:
1-Alaturkaya ozlem duyanlar, geleneksel dusunce sistemine sahip olanlar, Osmanli kulturunun agdali atraksiyonlarina karsi zaaflari olanlar kendilerini engelleyememektedirler.
2-Yeni yetme estetik gorunus hassasiyetli, cool tavir avcisi ergenler, nargile icmenin cok karizma bir olay oldugunu dusunmektedirler.
3-Tibbi konularla alakasi olmayanlar, bu konular konusuldugunda rahatsiz olanlar, sagligini umursamayip karambol hayat yasayanlar, nargilenin daha zararli bir arac oldugunu iplememektedirler.
4-Bu maddeye kadar yazilanlari okuyup, laubali bir tavirda "amma sacma ya!" diye tepki verenler nargilenin hakkini vermekte elbette ki israr edecek modellerdir ve sakinilmasi lazimdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler