Illuminating brain-II



Bazi insanlar vardir ki konusmalariyla buyuk kitleleri peslerinden suruklerler, dedikleri ne kadar absurd olursa olsun insanlarin kafasina islenir ve idol halini alirlar.Bircok insan onlari "karizmatik" yada "mukemmel bir lider" olarak tanimlar.Aslinda onlar tam anlamiyla "egitimli" insanlardir.Beyin sadece konusulani degil ayni zamanda gizli mesajlari, gorunmez tavirlari da algilar.



  1. Boyle insanlar vucut ve beden dillerini egitmis, sekillendirmis ve amaca uygun sekilde fonksiyona koymuslardir.
  2. Boyle insanlar giydikleri kiyafetlerin sekillerinin,renklerinin ve birbirleriyle olan uyumlarinin hepsinin karsi taraftaki insana gizli mesajlar yolladigini bilirler.
  3. Boyle insanlar mimiklerini ve el,kol hareketlerini sinirlandirirlar ve oandaki duruma gore en uygun durusu secerek silahlarini hazirlarlar.
  4. Yalan soyleseler de oandaki mimikleri bunu karsi tarafa belli etmez ve kisi "hep dogruyu soyleyen" yada "inanilan" kimlige burunur.
  5. Bircok komedyen (encanaliciornek: Jim Carrey) ve politikaci (encanaliciornek: Mesut Yilmaz) bu egitimi isteyerek veya istemeyerek tamamlamis ve bunun onemini kavramis insanlardir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler