Derebeylik Rejimi

Esasinda cok komik bir durum, nadasa birakmak. Yak,nadas,yak,nadas. Yalama topraktan ciksa ciksa sulugoz cikar. O da tadi gecene kadar kabak tadi verir, tadi gecince kavak yelleri hey hey. Kahvehanelerdeki sigara yasagi, tvdeki teyze dizilerine de sicrarsa vay bu ulkenin haline. Teyzelerden hep korkmusumdur ve teyzeler adrenalin kokusu almazlar.Teyzeler toz kokusu ve kek tarifi alir, otobus sirasinda sona kalir. Dizisiz teyze, serseri mayindir, huzunlu kolbastidir, alet edavatsiz Action Man'dir. "Burnun diregi duser, esseklik payidar kalir" demis pek atalarimiz, bugunleri jeneriklere koyulasi heyelanlardan koruma amaci guden koyun, gudulen coban...

Var misin, bok musun, bu laflara karni tok musun? Varim ama oraya gidenlerin hic biri geriye donmedi. Donse de zaten ayni dereye iki defa girilmez, en iyisi kenarda her dakika birinin olme ihtimalinin oldugu kampli gencli ucuz Amerikan produksiyonu filmler cekmek.Hayat bazen o kadar acele oluyor ki karpuz cekirdeklerini ayiklamaya usenip manevrali yutan insaat iscisine donusuyorum, penyesi guzel yakasi yamuk pazar tshirtleri gibi uzun ama odun hayatin son deminde, kitabin arasindan bir kuru mandalin yapragi dusuyor.Geriye donup baktiginda, Gary'i goremiyorsun oysa alli turnam ne gezersin bu davulla?

Ask nedir, diye sorar herkes ve cevabini Feng Shui'de arar.Simdi ben orjinal bir soruyla omurilik soganinizi gidiklamak istiyorum: Ask ne degildir? Vampir filmlerindeki bile bile lades degildir.Istanbul bogazini gecerken gemideki tayfanin doguyla bati arasinda kopru vazifesi goren osurugu degildir. Pide salonuna gidip pizza ismarlamak degildir. Surpriz yumurta oyuncagini acarken edindigin his degildir, komsuda piser bize de dusen degildir.

Yumurta mi civcivden cikar, civciv mi ne, cikarsa bahtina, kismetine.Tursu suyu icip okula giden 70ler talebesinin lee kot sahibi olma cabalarini anlayisla karsilasam da bir seyi karsilamak istemem.Tum masraflari.Evet.Tum.Tum.Tek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler