Kosu gunlukleri - IV


Yaz saati uygulamasinin sonrasinda erken kararan havalar, icimdeki heloloy guzel cimler, tatli kopecikler, ne seker ortam hislerine darbe vurdu elbet. Karanlikta, hava kirliligi sebepli siste kosmak pek hos olmasa da, insan sevdigi seyi yaptigi surece bu ayrintilarda takilmiyor.

Teyzeler egzersiz yarisinda cok daha onde. Kadinlarin daha sabirli, daha azimli, daha istekli oldugu pek belli ki, tum amcalari kiraathanelerden toplamak zorundayiz esitlik saglamak icin. Teyze yuksek tansiyon, migren dinlemeyip, marul gibi giyinerekten egzersiz nirvanasina ulasiyor, rekreasyon alaninin yuceligini cigiriyor. (teyze chants thy holy name)

Alandaki binbir kopegin ilginc bir ozelligini kesfettim. Bir araba bir sekilde biryerden gazladiginda hepsi parcalayacakmis gibi havlayarak ve arabayi cok yakindan takip ederek goz dagi veriyorlar. Ama araba ne zaman duracak olsun, adam disari ciksin, tik yok resmen. Teker teker miskinlestikleri, isittiklari yere dogru geri donuyorlar. Kopeklerin kediler karsisindaki acizliklerinden sonra bu durum, kopeklere bakis acimi degistiriyor inceden.

Beyaz kapsonlu kiz ve annesi: Oncelikle annene pek benzemiyorsun, ilginc bir ikilisiniz iyi anlamda. Kaldir-indir aletlerin oraya gelip 2 mekik yapip, 3 bisiklet cevirip garip konularda fikir alisverisinde bulunuyorsunuz, ne ayaksiniz? Bir keresinde kizin "ulu kosu yuvarlagi"ni kosmaya girisip, vazgectigini gordum 100 mt. ileri-100mt. geri. Cok onemli sahsiyetlersiniz besbelli, ulvi konulardaki hassasiyetiniz ve kafa karistiran eylemleriniz dikkatimi ve ilgimi cekmekte. Sizleri sahalarda daha cok gormek isteriz. Saygilarimla.

Bana hergun eglence, hergun bayram. Mis gibi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler