Normal(?) insanlar icin metalci tanima rehberi - I


"Tiger ayakkabili, starbucks adresli, kopkop cinekop turk gencligi"ne yabanci gelen, "niden bu insanlar siyah giyyor kii polonun guzel kareli gomlekleri varken?" dedirttiren, sacli sakalli-sert bakisli insanlari tanitma egilimi tasiyordum bugunlerde. "Renkler ve zevkler tartisilmaz" diye das gibi, yerlere degen bir laf var iken neden bu insanlar yanlis taninir orasi bilinmezin ellahidir. "Hayat sen ne cabuk harcadin beni" adli guzide Zeki Muren sarkisini gramafondan dinleyerek anlatmaya basliyorum azizlerim:

  • Metalci kisi, 100 kisilik populasyonda en fazla belli olan, ahanda metalci! denilebilecek derecede siritan kisidir. Isin garibi, diger insanlardan en cok uzak durmak isteyen kisi de kendisidir.
  • Erkek icin sac bele gelmeden "okkali metalci" birturlu olunamaz. Topsakala agirlik verilse de kirli balikci sakalinin da gideri elbette vardir. Kizlar da sacini uzatir ve dumduz yapma egilimi tasirlar. Mavi-mor, yesil-siyah gibi ilginc renk kombinasyonlari denenebilir.
  • Body modification'i en fazla kabullenmis insanlar olaraktan, piercingler muhtelif yerlere monte edilir. "Yere tukuren ejderha, sevisen melek, koalaya benzeyen seytani heyvanlar" gibi betimlemeler dovme olarak vucutlari susler. Kola yapilan dovmeyi gostermek icin kisin bile tshirt giyenlere rastlanmaktadir.
  • Erkegin vicut sekli dinledigi metalin turune gore degiskenlik gosterir. Heavy metal dinleyenler en fazla kasli olma egilimindeyken, bunlari sirasiyla power metalciler, death metalciler ve en son kucuk bir yuzdeyle black metalciler izler. Yine de bira kaynakli gobek, ciliz kol ve bacak kaslari yaygindir. Boyun kaslari ise headbangin' sebebiyle hicbir insanoglunun ulasamayacagi kivraklikta olup, metalci olmaktan vazgecenler icin boyun fitigi kaynagidir.
  • Herturlu giysiye acik olsalar da, tek renk secenekleri vardir. Bot bazilari icin yaz, kis vazgecilmez ayakkabidir, sert durusun onemli kaynagidir, Gandalfin karisik sakalidir.
  • Kizlarin en onemli silahi gotik makyaj ve beyaz surattir. Gotik makyajin, en onem gosterilmesi gereken yeri goz cevresidir, esas ilgi buradadir. Ruj olarak epey kirmizi yada epey koyu arasinda bir tercih yapilir. Beyaz surat icin fondoten yigmak yada yuzde flash patlatip sosyal birliktelik sitelerine koymak gibi alternatifler bulunur.
  • Az yemek yiyen, bol geyik yapan, az konusan, cok icen, az uyuyan, cok yuruyen, az gezen, cok tembel, az mercimek corbasi isteyen insanlardir. Ileriye donuk yasamayan, bu yuzden fazla hayal kurmayan, kurdugu hayalleri de haftalik olarak sinirlandiran, gununu gun edip, geceleri hobisel aktivelere ayiran gecekuslaridir.
  • Karamsarlik ve dengesizlik epey yaygin olmakla birlikte, ilginc olarak garip bir uyumla kisiyi epey mutlu etmektedir. Kotu durumlari kisisel deger yargilariyla bileyip, bigudi bigudi! diye kikirdayabilen nadir insanlardandir.
  • "Erkekleri abazadir, kizlari da cabuk verir" gibi salak sacma yargilar olmamalidir, bu tamamen kisisel tercihlerle alakalidir.
  • Temelde yatan isyankarlik ve bitmez tukenmez enerji, dogru islere kanalize edildiginde ortaya cikan degisim inanilmazdir. Bu degisim, buyuk ihtimalle okulunu bitirip, is bulma zamani geldiginde kendiliginden ortaya cikar.
  • (n) duble rakiyi icip ayakta kalabilen insan, ya metalcidir yada trakyalidir. Yada her ikisi birliktedir.
  • Konser onemli bir sosyalitedir, klisedir. Headbanging, stagedive,pogo gibi aktivitelerde insanlar tek yurek-tek vicut olur, inanilmaz dostluklar, asklar(?) dogar. Birbirini tanimayan insanlarin bu kadar samimi olabildikleri baska bir ortam dusunulemez ve bu inanilmazdir. Karsi cinsin ilgisini cekmek, erkekler icin: deligibi headbang yapmak, kollarini kavusturup kenarda ortami suzerken "cok daha derin mevzulardayim durusu" sergilemek, cok icip taskinlik-cilginlik yapmak gibi seylerdir. Kizlar icin spesifik hareketler yoktur, kizlar clubta da, metal konserinde de aynidir.
  • Metalcilik, kizlarda daha erken yaslarda (en azindan gorunus olarak) baslar. "Lisede sebnem ferah dinleyen kizlarin yarisi ileride gotik olur hipotezi " birsekilde gecerliligini korumaktadir.

Yorumlar

TuristikPereja dedi ki…
Bunlar da kendi içlerinde ılımlı metalci, leş metalci, mülayim metalci ve anadolu metalci olarak 27ye ayrılır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler