...çünkü bok vardı!



"Tüm sinirli ve dediğim dedik ahaliye sesleniyorum! O, öyle değil!"

Sincaplar da epey iyi bildiğiniz gibi rızkına koşan hayvanlardır ama yeri gelince ihtiyacından fazla cevizi aşırmasyon yaparak, sonradan unutacakları bir yerlere gömerler. Böylece rızk toprağa geçer. Unutulan cevizler, tohum olur, filizlenir, ağaç büyür ve mahsül verir. Çanakkale'nin Ezine ilçesindeki Mühittin dayı da köylü pazarında rızkı paraya çevirerek, Turistik Canısı Klup'ta harcar. (aka Rızk Döngüsü)

"Köfteye gidelim, ponpaya koşalım"

Koşmayı Mirkelam'dan öğrenmiş olsak da, Mehter takımı 2ileri 1geri'si sorunsuz çalışmaktadır ama koşmak isteyen yine koşsun. Koşan yorulur, yorulan durulur, durulan iyi durulan ki pislik aksın!

"Ayb ettin karşim" insanı

Bir gün o uzaktan tanıdığınız, arada selam vermekten kaçınmak için merdiven çıktığınız sima gelir ve size "ayb ettin karşim" derse, ona trigonometri sorun. Türev ve integralin nasıl bir ying-yang olduğunu, x-y doğrusuna konulan cos x 'in ne kadar can sıkıcı olabileceğini, lise aşkı yaşıyim diye kantin önünde 3 kilo jöleli beklemenin ne kadar yorucu olabileceğinden bahsedin. Size anlayışla yaklaşacak, özür dileyecek ve daha mutlu bir birey olarak aramıza katılacaktır.




Ama samimiyet, bu derin bir tutku!

96nın timbırlendi de bu kadar olurdu zaten! Tabanı yarılmış, deri bağcıkları tülermiş ve rengi tanımlanamaz bir ayak nesnesine dönüşmüş. Kumda oynamaktan, taşa top muamelesi yapmaktan, jelibon almak için bakkala yürümekten üstüne samimiyet bulaşmış. 10 yaşında tertemiz new balance çocukları neyseki böyle meselelerle uğraşmayıp, atom parçalama kursuna yazılıyorlar. Ne demek atom? Ne demek parçalamak? Git diyorum gitmiyor.

"Büyük Isparta Oteli'nin ordan sağa..."

Yaşadığınız yerin kıymetini bilmek ve ona saygı duymak için, size sizin çabalarınızdan ayrı özellikleri siz farkında olmadan katabilen bir durum oluşması gerekir. Herşeyi bir otelin sağına kurup, soluna 2-3 bistro bırakırsanız, bu ne perhiz what is this?

Ferrasini satan tavuk dönerci!

Bir türk gencinin hayatı error verdiğinde, kendine reset attığı yer tavuk dönercidir. Salaş ortamda kendini rahat hisseder, karnını ucuza doyurmanın hafifliğini yaşar ve bilinçaltı yükselir. Tavuk dürümünü ısırdıkça, bilincin kritik değeri aşılır. Ondan sonrası çocukluktur, tadı geçmeyen sulugözdür, içinden süper taso (pembe) çıkan cips paketidir. Pınar'sız ve Ersan'sız, bütlü ama mutlu günlere yelken açılır. Bir yandan da şu duvarda asılı olan "Şimşekler Mandıra maarif takvimi" dile gelse de bize tecrübelerini anlatsa diye düşünülür.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler