Ayrintili karakter analizleri - I

"Daha yeni yeni klasik gitar calmaya baslamis ve bu guzide durumu sahilde "Akdeniz Aksamlari" adli kliseler klisesi sarkiyi calarak kisisel-sosyalizm acilimi yapmayi amaclayan, hatta bu amacla karsi cins uzerinde bir etki birakmayi dusleyen Anadolu Rock hastasi Turk genclerinin ruh hali":

  1. Kisiliginin yeni harmanlanmaya basladigi caglardaki bu genc, buyuklerinin "sosyalite icin kendini gelistirmelisin, sadece ders calismakla olmaz bu isler" tarzi soylevlerini ciddiye almaktadir ve henuz sorumluluk duygulari yozlasmadigi icin bu yonde hareket etmektedirler.
  2. Karsi cinse karsi tutkulu istekleri olan bu genc, hafif serin bir yaz aksami, sahil-deniz-mehtap 3lusunun nimetlerinden maksimum derecede yararlanmak adina ortama duygulari kiprastiracak (kendi dusuncesi bu yondedir en azindan) bir tini, bir melodi ekleme amacindadir.Boylece "yazin amacsizca oturulan sahil toplantilari ve orada yapilan zevksiz muhabbetler butunlugu" tamamen kendi sosyal showuna donusecek, en on plana cikacak, ciftlesme kokularini etrafa salacak ve kizlar ona heyran heyran bakacaklardir.
  3. Bu gencin cocuklugu Baris Manco'nun ''7den 70e'' gibi programlarinin yayinda oldugu, Cem Karaca'nin korkutucu derecede yakismayan renkli gozlukler taktigi, Ilhan Irem adli "80lerin uzayli sarkicisi"nin garip garip turk senfonik rock sarkilari yazdigi doneme rastlamaktadir ve bu nadide durumlar cocugun bilincaltina elbette ki islemistir. Eger ilerki zamanlarda baska muzik tarzlariyla tanisamazsa, bu cocuk "Siyah deri ceket giyen,sakalsiz ama uzun sacli Anadolu Rockci Kirac benzeri bir armadillo" ya donusecektir.
  4. "Klasik gitarla muzige baslamak", genelde bu aktivitenin getirecegi sonuclarin hayal kirikligiyla biten bir muzikal duruma donusecektir.Kizlar bundan pek de etkilenmeyecek, dalgalarin sesi caldigi sarkinin boktanligini gizleyemeyecek, babasi onun yeterince sosyal olmadigini dusunecektir.Hatta Baris Manco ona, onun "Adam olamayacak cocuk" oldugunu hissettirecektir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler