Ayrintili karakter analizleri - II

"Bidikligina bakmadan her lafa karisma hakkini kendinde goren, etrafi tarafindan- yirtik,hakkini savunabilen olarak gorulup esasinda duygusal firtinalarini disavuran, dinledigi duydugu gruplari defterine-siraya-msn kisisel iletisine yazan, hayvanlari seven ama elleme cesaretini kendinde bulamayan liseli kiz tipi":
  1. Isin en garip kismi, bu kiz, arkadaslari ve buyukleri tarafindan sevilen birisi olmasina ragmen kendinden pek hoslanmaz. Kendiyle ilgili ufak sorunlari buyutur de buyutur, eline koluna dolar, hic hareket edemeyecek hale gelince de nihaaa! diyerekten esaretten kurtulur.Cevresindekiler bunu biraz delidoluluguna, biraz da konuskanliginin getirdigi "aktif ama bos liseli insan" kimligine baglarlar.
  2. Muzik bu yastaki liseli insanlar icin onemli bir saygi gorme,sivrilme kriteridir ve bunu dahil oldugu sosyal ortamlar cevresinde en iyi sekilde kullanmasi gereklidir.Onun icindir ki dinledigi ve cogu zaman da dinlemeyip ordan burdan duydugu gruplarin isimlerini, logolarini, sarki sozlerini muhtelif yerlere kazir.Birisi gorsun ki, onun muzik zevkine iltifatta bulunsun, iltifati muzik gruplarindan gozlerinin guzelligine transfer eylesin ve cikma teklifi etsin.
  3. Doganin nimetlerine, bize verdiklerine karsi buyuk bir sevgi ve saygi cemberi olusturan ve bu cemberin ortasina oturup, cembere girenleri engin bilgileriyle bilgilendirme, ilgilenen bir insan" haline donusturme misyonu edinmis ama her ne hikmetse bunu gercek hayatina uyarlayamayip en zararsiz hayvana, en guzel manzaraya karsi bile bir urkeklik, edilgenlik sergileyen "bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu" insanidir.
  4. Dolmus sirasinda, sinema bileti kuyrugunda, otobuste seyir halindeyken avaz avaz bagiran ordek gibi bir kiza rastlarsaniz bilin ki bu anlatilanlara uygun insandir.
  5. Buyukleri, onu ilk tanidiginda "kendine guvenen ve hakkini arayan" izlenimine kapilir, ardindan dengesizliklerini ve kabaligini yasinin toyluguna verip, onu kendi haline ve zamana birakirlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler