Ayrintili karakter analizleri - III

"Populer kulturun himayesi altina bilerek ve isteyerek giren, hayatini aktivitelere adamis, bu temponun onun yasamini anlamli ve zevkli kildigini dusunen Turk genci:"
  1. Bu tip, insanlarla iliskilerinde "ortak zevk" kavramini sonuna kadar kullanmak niyetindedir ve popularite onun icin daha fazla ortak zevk, dolayisiyla daha cok insanla tanisma firsati demektir. "Zevk pezevenkligi" yada "zevk kalabalikligi" denen nacizane durumu yaratan bu tip insan modeli, gercek yada sanal ortamda; lost'un son bolumunu izlemis, sprite'in son cekilisine katilmis, avea patlican konserlerine katilmakla kalmayip gonullu olarak gorev almis, oturdugu kentin belli basli buyuk organizasyonlarinda zevkine uysa da uymasa da boy gostermis izlenimi yaratmak amaci tasir.
  2. Ilginc, ozgun, ani fikirler, eylemler bu tiplerden beklenmemelidir cunku onlar "kisisel"den cok "toplumsal" insanlardir.Giyimlerine de bu populariteyi yansitirlar ve bunun sonucunda kalitesiz ortamlarda "ortamci", kaliteli ortamlarda "capulcu" damgasi yerler.Gittikleri mekanlari ozenle secerler -calan sarkilar, ortamdaki insanlar, ortamda ilgi ceken bircok nesne onlarin zevklerine uyumlu olmalidir, eger bu sartlar birsekilde saglanamazsa "Suan nerede oldugu konusunda hicbir fikri olmayan, susamis-yorgun dusmus Hill Giant Fikri" misali heykelimsi, mal bakislariyla etraflarina rahatsizlik verirler.
  3. "Her ortama uyan tip"le paralellik gosterse de anlamdas degildir.
  4. Bu insanlarin arkadaslari da genellikle bu dusunce sistemine sahip insanlardir."Iyi yada kotu" olarak degerlendirmek kisisel tercihe girmekle beraber, beraber vakit gecirilebilitesi dusuk tiplerdir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Nerede eski bonibonlar?

Montaigne "Denemeler" den alintilar

Minimalizm üzerine düşünceler